Diyette Bilinmesi Gerekenler
4 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Diyette Bilinmesi Gerekenler
Et ve ürünleri:
• Yağsız etler tercih edilmeli ,et ile pişirilen yemeklere yağ eklenmemelidir,
• Tavuk ve hindi etinin derisiz beyaz ete tercih edilmelidir.
• Haftada en az bir kez balık yenmelidir.
• Sosis,sucuk ,salam,gibi yiyecekleri tüketmekten uzak durmalı
• Kurubaklagiller,düşük yağ içeren, protein zengin kaynaklarıdır.Pişirirken et eklenmeyebilir ve haftada bir kez tüketimi önerilir .
Süt ve ürünleri:
• Az yağlı süt ,yoğurt ,dondurma peynir tercih edilmelidir.
Ekmek ve tahıl ürünleri
• Pilav ,makarna ,börek pişirilirken eklenen yağ miktarı azaltılmalıdır.
• Evde yapılan yağ ve şeker oranı düşük kurabiyeler tercih edilmelidir.
• Kepekli undan yapılan ekmek ve tahıl ürünleri tüketilmelidir.
Sebze ve meyveler
• Yağ içeriği düşük,vitamin ve mineral içeriğ yüksek ,renkli lezzetli ,hoşlanılan harika besinlerdir.
• Meyveler ,öğün aralarında yemek için ideal ve sağlıklı seçimlerdir.
• Evde kolaylıkla görülen yerlerde ,seyhatlere çıkarken yanınızda bulundurmaya özen göstermelisiniz.
• Sebzeler mümkünse kızartılmamalı ,örneğin patetes kızartma yerine ,patetes salata veya püresi tercih edilmelidir.
Diğer öneriler
• Hazır yiyeceklerin yağ içeriği,ev yemeklerinden çok daha fazla olduğu için sık tüketilmemeye çalışılmalıdır.
• Günlük tüketilen yağın 2/3’si sıvı yağlardan seçilmelidir.
• Hazır meyve sularıyerine taze sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir.
• Kahve ve çay ,şekersiz veya az şekerli içilmelidir.
• Yemeğin tadına bakmadan tuz eklenmemelidir.
• Tuzlu yiyecekler az tüketilmeye gayret edilmelidir.
• Kahvaltıda greyfurt ,mandalina ,portakal,domates,öğle ve akşam yemeklerinde bolsebze,salata,roka maydanoz,marul gibi yeşillikler soğan ,sarımsak,tüketilmelidir.
Ayrıca
• Küçük tabak ve porsiyonları tercih edin
• Yemek için küçük ,salata için büyük tabak kullanın
• Yemeğe başlamadan önce 1 bardak u için
• Daha yavaş yemek yiyin ve iyi çiğneyin
• Sofraya tam acıkmadan oturun,sofradan tam doyduğunuzda değil,açlığınız geçtiğinde kalkın
• Yemeğiniz bitince sofradan hemen kalkın
• Yemeği pişirdiğiniz tencereyi masaya koymayın
• Şişmanlatıcı yemekleri evde özellikle göz önünde bulundurmayın
• Her öğün bol miktarda su için,
• Fazla miktarda yemek pişirmeyin
• Alışverişe aç iken ve liste hazırlamadan çıkmayın
• Atıştırmak istediğinizde oyalanacak bir iş bulun
• Tatlı yemeye başlamadan önce biraz bekleyip gerçekten aç olup olmadığınıza karar verin
• Davetlerde sunulan yiyeceklerin yarısını yiyin.
• Her sabah dışkılama alışkanlığı edinin
Teşekkürler
By Kanunsuz
• Yağsız etler tercih edilmeli ,et ile pişirilen yemeklere yağ eklenmemelidir,
• Tavuk ve hindi etinin derisiz beyaz ete tercih edilmelidir.
• Haftada en az bir kez balık yenmelidir.
• Sosis,sucuk ,salam,gibi yiyecekleri tüketmekten uzak durmalı
• Kurubaklagiller,düşük yağ içeren, protein zengin kaynaklarıdır.Pişirirken et eklenmeyebilir ve haftada bir kez tüketimi önerilir .
Süt ve ürünleri:
• Az yağlı süt ,yoğurt ,dondurma peynir tercih edilmelidir.
Ekmek ve tahıl ürünleri
• Pilav ,makarna ,börek pişirilirken eklenen yağ miktarı azaltılmalıdır.
• Evde yapılan yağ ve şeker oranı düşük kurabiyeler tercih edilmelidir.
• Kepekli undan yapılan ekmek ve tahıl ürünleri tüketilmelidir.
Sebze ve meyveler
• Yağ içeriği düşük,vitamin ve mineral içeriğ yüksek ,renkli lezzetli ,hoşlanılan harika besinlerdir.
• Meyveler ,öğün aralarında yemek için ideal ve sağlıklı seçimlerdir.
• Evde kolaylıkla görülen yerlerde ,seyhatlere çıkarken yanınızda bulundurmaya özen göstermelisiniz.
• Sebzeler mümkünse kızartılmamalı ,örneğin patetes kızartma yerine ,patetes salata veya püresi tercih edilmelidir.
Diğer öneriler
• Hazır yiyeceklerin yağ içeriği,ev yemeklerinden çok daha fazla olduğu için sık tüketilmemeye çalışılmalıdır.
• Günlük tüketilen yağın 2/3’si sıvı yağlardan seçilmelidir.
• Hazır meyve sularıyerine taze sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir.
• Kahve ve çay ,şekersiz veya az şekerli içilmelidir.
• Yemeğin tadına bakmadan tuz eklenmemelidir.
• Tuzlu yiyecekler az tüketilmeye gayret edilmelidir.
• Kahvaltıda greyfurt ,mandalina ,portakal,domates,öğle ve akşam yemeklerinde bolsebze,salata,roka maydanoz,marul gibi yeşillikler soğan ,sarımsak,tüketilmelidir.
Ayrıca
• Küçük tabak ve porsiyonları tercih edin
• Yemek için küçük ,salata için büyük tabak kullanın
• Yemeğe başlamadan önce 1 bardak u için
• Daha yavaş yemek yiyin ve iyi çiğneyin
• Sofraya tam acıkmadan oturun,sofradan tam doyduğunuzda değil,açlığınız geçtiğinde kalkın
• Yemeğiniz bitince sofradan hemen kalkın
• Yemeği pişirdiğiniz tencereyi masaya koymayın
• Şişmanlatıcı yemekleri evde özellikle göz önünde bulundurmayın
• Her öğün bol miktarda su için,
• Fazla miktarda yemek pişirmeyin
• Alışverişe aç iken ve liste hazırlamadan çıkmayın
• Atıştırmak istediğinizde oyalanacak bir iş bulun
• Tatlı yemeye başlamadan önce biraz bekleyip gerçekten aç olup olmadığınıza karar verin
• Davetlerde sunulan yiyeceklerin yarısını yiyin.
• Her sabah dışkılama alışkanlığı edinin
Teşekkürler
By Kanunsuz
Geri: Diyette Bilinmesi Gerekenler
Bir diyet klasiği;
Pazar günüdür diyet yapacak kadın yer içer amaan yarın başlarımder.Pazartesi'de yer-içer sonra yine aynı şeyleri söyler bu böyle devam eder...
Pazar günüdür diyet yapacak kadın yer içer amaan yarın başlarımder.Pazartesi'de yer-içer sonra yine aynı şeyleri söyler bu böyle devam eder...
Artemis- Editör
-
1209
Hesabı
Kredi: 35.000
Similar topics
» Ninja'nın takması gerekenler
» SBS ve ÖSS’de Sınav Öncesi Yapılması Gerekenler
» Sitemize Girerken Dikkat Etmeniz Gerekenler.
» Grafik Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
» SBS ve ÖSS’de Sınav Öncesi Yapılması Gerekenler
» Sitemize Girerken Dikkat Etmeniz Gerekenler.
» Grafik Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz